de GOUDSBERG kortingskaart

Toen notaris Van den Ham begon met het aanleggen van het Luntersche Buurtbosch liet hij op de Galgenberg eerst een schuurtje bouwen. Later bouwde hij op dezelfde plaats een stenen koepeltje met een rieten puntdak. Hij gebruikte deze gebouwtjes als uitvalsbasis voor zijn inspectie-tochten. In 1913 werd het gebouw opnieuw uitgebreid, naar een ontwerp van W.O.J. Nieuwenkamp. Het kreeg nu het karakter van een uitzichttoren. In de zestiger jaren werd de toren opnieuw verhoogd, zodat het mogelijk bleef over de bomen uit te kijken. De Koepel, zoals de uitzichttoren wordt genoemd, is tegenwoordig een rijksmonument. In 2009 is “de Koepel” opnieuw gerestaureerd.

lijst van Deelnemende organisaties

Enter your text here...

RESTAURANTS

In het natuurgebied rondom het Middelpunt van Nederland zijn diverse eetgelegenheden die een grote verscheidenheid bieden voor jong en oud... 

RECREATIE

Recreatie door beweging in de meest natuurlijke omgeving denkbaar: bos, heide en duinen. Ideaal voor wandelen, hardlopen, mountainbiken enz.

ACCOMMODATIE

Overnachtingsmogelijkheden voor groepen of op 3-sterren niveau. Op campings, in hotels of pensions. Lunteren staat vanouds bekend om gastvrijheid.

EVENEMENTEN

Culturele evenementen worden regelmatig georganiseerd. De exposities en concerten in het museum en uitzichttoren De Koepel zijn vermaard!