Bezoekerscentrum Goudsberg

GOUDSBERG BEZOEKERSCENTRUM IN MUSEUM LUNTEREN
De Goudsberg, Middelpunt van Nederland

Gedurende de openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 13:30 tot 16:30 uur, is er altijd wel iemand die u over het gebied en zijn geschiedenis kan vertellen. Over de informatie die u kunt vinden ‘binnen’ in het museum en ‘buiten’ waar de ‘schatten’ zich bevinden en de kijkers die daarbij staan. Hier een impressie van Museum Lunteren waar in de ontvangstruimte informatiefolders en wandelroutes van dit mooie gebied klaarliggen.

BEZOEKERS CENTRUM DE GOUDSBERG

Naast het museum staat een informatiebord met daarop een grote kaart van het gebied met het wandelnetwerk daarop ingetekend. Op de hoek van het gebouw staat knooppuntpaal nummer 1, startpunt van een wandeltocht door het gebied. En nog geen 100 meter verderop is het station waar meestal wel een parkeerplek (gratis) te vinden is en daar staat de volgende knooppuntpaal (nummer 2) en ook fietsknooppuntpaal nummer 77. Als u ergens anders wilt beginnen, bijvoorbeeld bij het Wekeromse Zand of de IJzertijdboerderij, ook daarover kunt u informatie krijgen, hoe u daar naar toe moet rijden en waar u kunt parkeren.

PERMANENTE TENTOONSTELLING

In het museum zelf kunt u de permanente tentoonstelling over de Goudsberg bezichtigen. Daar is het gehele souterrain voor ingericht. Rondom een kampvuur worden verhalen verteld. Interessante verhalen gericht op jeugdige bezoekers. Om het kampvuur heen, tussen de bomen van een denkbeeldig bos, is van elk thema een expositie-onderdeel te vinden. Op basis van objecten, foto’s en interactieve onderdelen krijgt de bezoeker een schat aan informatie over de rijke geschiedenis van Lunteren en omgeving. De tentoonstelling is bedoeld als aanleiding om al die prachtige plekken in de directe omgeving ook daadwerkelijk te gaan bezoeken. Daarnaast moet u zeker een kijkje nemen bij de steeds wisselende tentoonstellingen in het museum. Actuele informatie vindt u op de website van Museum Lunteren.