|

Lunteren decor voor Hartstocht Winterwalk van de Hartstichting

Zaterdag 25 januari vond de Hartstocht Winterwalk plaats op de Goudsberg in Lunteren. Er waren 3 routes uitgezet in het 55 km lange wandelnetwerk rondom het Middelpunt van Nederland. Op deze zaterdag werd het Middelpunt van Nederland het Hart van Nederland genoemd, waardoor de hartstochten dit jaar een extra betekenis kregen.

De routes voerden langs diverse uitzichtpunten en rijksmonumenten op de Veluwe. Afhankelijk van de gekozen afstand – bijvoorbeeld langs de grafheuvels, de Koepel, de Gedenkbank, het Herstellingsoord, de Grote Zandgroeve, uiteraard het Middelpunt van Nederland, de nieuwe Hessenhut de IJzertijdboerderij en de Celtic fields. Het start- en eindpunt van de wandeling was 50/50 Hotel Belmont in Lunteren.

Bij de Koepel genoten de wandelaars van een drankje en de meeste beklommen de toren om van het uitzicht te nieten. Ook Restaurant De Goudsberg werd aangedaan. Alle drie de routes gingen langs de gedenk-bank en -boom van notaris van den Ham. Daar stonden Els en Wim Roke die vertelden over de geschiedenis van het Luntersche Buurtbosch. En in het Hart van Nederland konden de wandelaars een wens achterlaten.

Ca 250 wandelaars waaronder de burgemeester van Ede René van der Hulst hebben genoten van de hartstochten rondom het hart van Nederland.