De Goudsberg met grote wolk er boven

Eerste nieuwsbrief 2021

Ondanks of misschien wel door Corona wordt heet gebied rond de Goudsberg druk bezocht. Aan de oostkant van Lunteren werd het afgelopen jaar en wordt nog steeds meer gewandeld en gefietst dan ooit. Ons wandelnetwerk en de op onze site uitgewerkte themaroutes daarin zijn populair. Dat geldt ook voor de klompenpaden die door het gebied lopen. U kunt er in deze nieuwsbrief meer over lezen.

Vorig jaar was een bizar jaar. Door Corona konden we een aantal geplande projecten niet uitvoeren, een aantal wel en dingen die we niet van plan waren zijn weer wel gedaan. Zo zijn er nieuwe themaroutes (wandel- en fiets-) gemaakt en op onze site geplaatst. We hebben de recreatieondernemers persoonlijk benaderd, geluisterd naar hun zorgen en wensen, hen gewezen op de uitgebreide routes, samen met hen nieuwe startpunten van die routes bedacht en opgenomen.
We zijn nauw betrokken bij de uitzichttoren op de voormalige vuilnisbelt, ook wel Beltvedère genoemd, de toren die sinds enkele weken mag worden beklommen, de hekken er omheen zijn verwijderd en bovenop de toren kun je van een waar belvedère genieten.
De nieuwe Noordmansvleugel van het Museum is in gebruik genomen en tegelijkertijd is het Goudsberg-bezoekerscentrum vernieuwd.
En midden in ons dorp ligt sinds enkele maanden een pijlpunt dat verwijst naar het middelpunt van Nederland, 2462 meter verderop.
Zo zijn er toch nog een aantal zaken tot stand gekomen. Binnenkort kunt u er meer over lezen in ons jaarverslag.