| |

Gastheer van het Landschap

Natuur en Landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. De toeristen die naar Lunteren komen willen graag goed voorgelicht worden over de bezienswaardigheden van Lunteren en de schatten van de Goudsberg maar ook over de Veluwe in het algemeen. Wordt ook Gastheer van het Landschap in onze streek en verrijk het verblijf van onze gasten.

In het voorjaar van 2019 organiseert IVN Gelderland samen met gemeente Ede, provincie Gelderland en andere lokale partners het programma ‘Gastheer van het Landschap’ in de gemeente Ede. Wil je meer weten over de prachtige Veluwse omgeving en ben je in een positie om deze kennis te delen met gasten aan onze regio? Doe dan mee en meld je aan voor de cursus.

In vier bijeenkomsten krijg je specifieke Veluwse gebiedsinformatie en leer je meer over bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de landschapstypen, kenmerkende flora en fauna en observatietips, cultuurhistorisch waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere parels van het gebied. 

Samen met de andere deelnemers van het programma bouw je aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. In samenwerking werk je aan activiteiten en natuurbelevingsconcepten waarmee je je gasten enthousiasmeert voor natuur, hen een optimale beleving kunt bieden en waarmee je Ede op de kaart zet. Een extra service, wat jouw bedrijf én het gebied aantrekkelijker maakt. Je zult tijdens de cursusdagen verrast worden door de bijzonderheden van je eigen omgeving!

Data

Het programma bestaat uit drie dagdelen theorie, één veldexcursie en een terugkomdag. Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als Gastheer van het Landschap met certificaat en gevelbordje.

Bijeenkomst 1Dinsdag 12 maart 201913:30 – 16:30 uur
Bijeenkomst 2 Donderdag 21 maart 201913:30 – 16:30 uur
Bijeenkomst 3  Donderdag 28 maart 2019 13.30 – 16:30 uur
VeldexcursieDonderdag 4 april 2019 10:00 – 16:30 uur
TerugkomdagNader te bepalen – najaar 2019 13:30 – 16:30 uur

Locatie

We willen elke bijeenkomst bij een deelnemende ondernemer organiseren. Heb je een geschikte locatie ter beschikking voor één van de bijeenkomsten? Geef het aan op het inschrijfformulier of laat het ons weten via het aanmeldformulier

Terugkomdag

Na de vier bijeenkomsten wordt er in het voorjaar van 2019 een terugkomdag georganiseerd, waarin je als opgeleide gastheren en gastvrouwen elkaar opnieuw ontmoet, actief aan de slag gaat met arrangementsvorming en eventueel nadere samenwerkingsafspraken maakt. De specifieke datum van de terugkomdag wordt tijdens het programma in overleg met de deelnemers gepland.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor alle horeca-, recreatie-, of agro toeristische ondernemers in de gemeente Ede zoals hotels, (mini)campings, bed en breakfasts, restaurants, theetuinen, vakantieparken, fietsverhuurders etc. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten en aanmelden

Dankzij een bijdrage van de provincie Gelderland en de gemeente Ede kost deelname aan het programma slechts € 150,- per persoon. Dit is inclusief het lesmateriaal, drie cursusdagen, de veldexcursie inclusief lunch en vervoer, de feestelijke afsluiting van de cursus met certificaat en een gevelbordje, en de terugkomdag. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus. Voor deze cursus geldt vol=vol.