Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit / Gebieden met passie

De publieksprijs is gewonnen door het stadje Bredevoort en de juryprijs door IJsselstein in de gemeente Hattum. Ons Goudsbergproject zat bij beide prijzen bij de laatste 6. Natuurlijk hadden wij gehoopt op de hoofdprijs, maar bij de laatste 6 zitten van de 57 gebieden die meedongen ervaren wij als een erkenning voor de kwaliteit van het project waarmee wij bezig zijn. Dat kun je ook afleiden uit hetgeen de jury schrijft daarover schrijft:

“… rijke sporen van historisch landgebruik  …” en “… een sterke landschapsbeleving …” en “ De Goudsberg is en cultuurlandschap dat in het verleden door de lokale samenleving tot stand is gebracht. Het werkt als een inspirerende ambitie om een dergelijk gebied op nationaal niveau onder de aandacht te brengen. Met het Middelpunt van Nederland als icoon. ”

Op 21 april werden niet alleen prijzen uitgereikt, de provincie lanceerde ook het digitale platform www.maakgelderlandmooier.gelderland.nl
En er werd een prachtig boek gepresenteerd waarin alle 13 genomineerde projecten zijn beschreven, geïllustreerd met mooie foto’s.