‘Niet met de deuren slaan’ bij de Koepel in Lunteren

Familie- / kindervoorstelling op zaterdag 25 mei in Het Luntersche Buurtbosch.

Van maandag 20 mei t/m zaterdag 25 mei vindt de Annie M.G. Schmidt week plaats. In Lunteren worden in die week verschillende activiteiten georganiseerd rondom Annie M.G. Schmidt, door het Luntersche Buurtbosch in samenwerking met de Cultura bibliotheek in Lunteren.

Op Zaterdagmiddag 25 mei om 15.30 uur organiseert de Koepelcommissie de familie- / kindervoorstelling ‘Niet met de deuren slaan’ bij uitkijktoren De Koepel. Deze voorstelling wordt uitgevoerd door verhalenvertelster Lisa Wade (van Het Klokhuis), zangeres Klaartje van Veldhoven en accordeonist Bert van den Brink. We gaan de stoutste, stilste en meest levenslustige liedjes van Annie MG Schmidt en Toon Hermans zingen. Met o.a. duifies, mijn opa, Bello, stekelvarkentjes, wiegenlied en nog veel meer… En iedereen mag meezingen! Je kunt het niet meer tegenhouden, het borrelt in je hele lijf!

Je kan het niet meer tegenhouden
Je weet wel dat iedereen in huis nog ligt te slapen
Maar je bent net een haan die kraait zodra de zon op komt
Het is gewoon niet tegen te houden
Helemaal vanuit je tenen komt het
Het borrelt in je buik
Dus je springt op je matras
Trommelt op de muren
En zingt uit volle borst
en als je ouders dan weer zeuren beloof je heus zachtjes te doen…


Een voorstelling speciaal voor basisschool kinderen die allemaal uitgenodigd zijn om naar De Koepel te komen!

Toegangskaarten

De kaartverkoop is inmiddels gestart en loopt goed. Voor 7,50 euro per persoon bent u er bij, ongeacht uw leeftijd. Voorafgaand en na het concert is er catering aanwezig. Vooraf kunt u een kopje koffie of thee kopen, later een glaasje fris of een borreltje.

Meer informatie over de voorstelling en online kaartverkoop zijn te vinden op www.buurtbosch.nl. Bij de Pleisterplaats naast de Koepel zijn ook toegangskaarten te koop.

Toegankelijkheid

Het familie- / kindervoorstelling vindt (super spannend) midden in het bos, op een heuvel plaats en kan worden bereikt na een wandeling van ongeveer 10 minuten. Als je met de auto komt dan kan deze geparkeerd worden bij De Lunterse Boer aan de Boslaan. Ben je op de fiets dan kun je tegenover De Lunterse Boer het fietspad, wat omhoog loopt, volgen en dan kom je vanzelf bij de Koepel uit. Voor elektrische fietsen (opa’s en oma’s) is er een oplaadpunt bij de Koepel. Op de route vanaf de Boslaan wordt voor iedereen die lastig loopt een pendeldienst geregeld.

Via Facebook (Het Luntersche Buurtbosch) wordt regelmatig een update gedaan over praktische zaken en leuke wetenswaardigheden.

Gratis workshop

Voorafgaand aan de voorstelling wordt bij de Koepel van 13.45-15.15 uur een tekenworkshop gegeven door kunstdocent Jenny Barten, waarbij kinderen een zwart-wittekening maken die geïnspireerd is op de karakters van de boeken van Annie MG Schmidt. Maak je eigen Annie M.G. Schmidt tekening als herinnering aan deze leuke dag! Deelname is gratis!

Andere Annie M.G. Schmidt activiteiten

Op woensdag 22 mei van 15.00-16.00 uur is er in de Cultura bibliotheek in Lunteren een Annie M.G. Schmidt speurtocht voor kinderen van 7-12 jaar. Ga in de bibliotheek op zoek naar opdrachten over Pluk van de Petteflet, Abeltje, Wiplala, Jip en Janneke, en natuurlijk over Annie M.G. Schmidt zelf! Meedoen is gratis! Graag opgeven bij Geertje Negassi: gnegassi@cultura-ede.nl.

Op vrijdag 24 mei van 14.00-14.30 uur kunnen peuters en kleuters in de Cultura bibliotheek in Lunteren gratis komen luisteren naar verhaaltjes over bijvoorbeeld Takkie of Pippeloentje. Dit knusse voorleeshalfuurtje staat speciaal in het teken van Annie M.G. Schmidt.

Save the date

Op zaterdagavond 15 juni hebben we Tim Akkerman in Lunteren te gast om op te gaan treden tijdens het zomerconcert. Dit wordt een hele bijzondere avond want hij gaat dit met zijn band The Ivy League unplugged doen. Kaarten kosten 20 euro per stuk en deze kunnen online worden besteld op www.buurtbosch.nl