Opzet fietsen

Het landelijke fietsknooppuntennetwerk loopt ook door Lunteren en zijn omgeving. Het Museum Lunteren, het bezoekerscentrum buitengebied, ligt aan de route tussen de knooppunten 33 en 77,daar waar de Klomperweg uitkomt op de Dorpsstraat. Maar ook bij het NS-station ligt een knooppunt (77). Kortom, je kunt vanuit Lunteren verschillende fietstochten maken. Hieronder enkele kant en klare routes.

Hoogtepunten op de kaart

In de kaart hieronder zijn de hoogtepunten waar je langs fietst met een spelt gemarkeerd. Door op een spelt te klikken verschijnen één of meerdere foto’s en informatie van dat hoogtepunt.

Kaart met o​​​​mschrijving hoogtepunten downloaden

Klik op onderstaande knop om een pdf van de ‘kaart met omschrijving van de hoogtepunten’ te downloaden.

Middelpunt van Nederland, route langs sporen uit het verleden

Spring op je fiets in Lunteren (Ede of Otterlo kan ook) en maak een tocht door de geschiedenis rondom het Middelpunt van Nederland. Een mooie en interessante route door bossen, heidevelden en middeleeuwse engen, afgewisseld met prachtige vergezichten, een route van 41 km.

Langs de route zie je nog vele sporen uit het verleden, een stuwwal, celtic fields, het Wekeromse Zand, middeleeuwse engen, een Hessenweg, allemaal sporen die iets vertellen over de geschiedenis van ons land. En bij die ‘sporen’ staan kijkers die met beelden en teksten achtergrond informatie geven.

 In Lunteren begint de route bij het NS-Station (knooppunt 77), midden in Otterlo bij knp 49 en in het oude gedeelte van Ede bij knp 61 (voor station Ede-Centrum ligt knp 26 alwaar rechtstreeks verwezen wordt naar knp 61 en aan de Ede-zijde van station Ede-Wageningen ligt knp 90 (100 meter de Stationstraat op) alwaar rechtstreeks verwezen wordt naar knp 26).

Hoogtepunten van de route zijn: Rijksmonument en Uitzichttoren de Koepel, de nieuwe Hessenhut, Middelpunt van Nederland, de Tijdlijntrap in de grote zandgroeve, de IJzertijdboerderij, het Wekeromse Zand, het Mosselsche Veld, de Kreelse Plas, de Edese Heide, Landgoed Kernhem, de Doesburger Eng en -molen en Museum Lunteren.

Andere routes

DOWNLOAD : ROUTEBOEKJE TO GO

FIETSROUTEPLANNER