Project ‘Goudsberg, Middelpunt van Nederland’ maakt kans op de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit. Breng uw stem uit!

Celtic fieldsOrganisatie Stuurgroep Goudsbergproject doet met ‘Goudsberg, Middelpunt van Nederland’ mee aan de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit.. Dit is een prijs die de provincie Gelderland uitreikt aan opmerkelijke en inspirerende ruimtelijke projecten. Vanaf 1 februari start de publieksprijs en kan het grote publiek stemmen op een van de tien genomineerde projecten. Uw stem kan ervoor zorgen dat wij winnen!

Luchtfoto2VierkantWat is de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit?
De prijs wordt een keer in de twee jaar door de provincie Gelderland uitgereikt aan opvallende en inspirerende ruimtelijke projecten. De genomineerde projecten zijn opgevallen door hun speciale bijdrage aan de Gelderse omgeving en passen binnen het thema ‘gebieden met passie’. Hierbij is vooral gelet op gebieden die trots, creativiteit en energie uitstralen, daadkracht en ‘passievolle’ samenwerking en betrokkenheid tonen.

Middelpuntpunt nu NieuwsbriefProject ‘Goudsberg, Middelpunt van Nederland’ is genomineerd
In het geografische hart van Nederland, rondom de Lunterse Goudsberg, ligt een gebied met uitzonderlijke natuurlijke, cultuurhistorische en geologische kwaliteiten. Actief stuifzandgebied met heidekoeien, Celtic Fields met de reconstructie van een ijzertijdboerderij, middeleeuwse engen en een hessenweg, het (communale) Luntersche Buurtbosch en zeldzame flora en fauna vormen bijzondere elementen in dit gebied.

Het nieuwe landschapsobject De Hessenhut
Het nieuwe landschapsobject De Hessenhut

Project met de meeste stemmen wint publieksprijs

Er zijn in totaal dertien projecten genomineerd. Meer informatie over de genomineerde projecten is te vinden via het digitale platform http://maakgelderlandmooier.gelderland.nl Hier staat meer achtergrondinformatie over de projecten en kunt u uw stem uitbrengen: klik op de stemknop en vul het formulier in. Als u wilt, kunt u uw keuze motiveren. Stemmen kan tot en met 10 april 2016.

Wekeromse zand verstuivingStem en maak kans op een prijs
Iedereen die een stem uitbrengt maakt kans op een van de dertien boeken GPRK 2016 die worden verloot door de provincie. Diegene met de meest originele en treffende motivatie maakt bovendien kans op vier toegangskaarten voor Park de Hoge Veluwe. Een team vanuit de provincie beoordeelt de motivaties en kiest uiteindelijk een winnaar. De prijswinnaars krijgen per e-mail bericht (na 21 april 2016).

IjzertijdboerderijZo moet u stemmen: 
  • klik op de link onderaan
  • druk op de knop ‘Aanmelden’
  • op de pagina die dan verschijnt vult u in uw naam en e-mailadres en druk op knop ‘registreren’
  • druk vervolgens op ‘doorgaan’
  • op de pagina die dan verschijnt staan de 13 projecten, zoek ‘De Goudsberg’ op en druk daar op ‘Stemmen’
  • de link naar de homepage waar u kunt stemmen is: http://maakgelderlandmooier.gelderland.nl/default.aspx