Vernieuwd speeltuin Uilenbos
| | |

Speeltuin Uilenbos geheel vernieuwd

De oude speeltuin is er al uit. Aan de nieuwe wordt hard gewerkt bij Het Uilenbos in Lunteren. Kinderen kunnen straks met een skelter rondrijden op het Uilenboscircuit, spelen met water en springen. Het Uilenbos krijgt zelfs een indoor speeltuin. Generaties lang wordt er al gespeeld bij het familierestaurant dat sinds de jaren 50 een speeltuin heeft. Opa’s en oma’s die er zelf nog hebben gespeeld, komen er nu met hun kleinkinderen. 

Van heinde en verre
“Er werden bij ons altijd veel bruiloften gehouden. Afgelopen jaar werden die bijna allemaal afgezegd. En ook voor komend jaar zijn de eerste tien al geannuleerd’’, zegt uitbater Niels Vermeer. Daarentegen merkten we afgelopen zomer dat ons restaurant met speeltuin veel mensen trok. Ze kwamen van heinde en verre om hier te eten en de kinderen te laten spelen’’, vertelt Vermeer.

Strengere veiligheidseisen
“Maar kinderen spelen tegenwoordig wel anders dan vroeger. Bovendien is de concurrentie groter. Veel campings hebben ook een speelparadijs. Daar komt de veiligheid bij. De veiligheidseisen die aan speeltuinen worden gesteld, zijn tegenwoordig wel anders dan zeventig jaar geleden”, weet Vermeer.

Helemaal anno 2021
Omdat Het Uilenbos vanwege de maatregelen tegen corona toch dicht moest, hebben de uitbaters besloten de speeltuin nu goed aan te pakken. “Het wordt hier helemaal anno 2021. Uitdagend en spannend. Ik vermoed dat de nostalgie snel vergeten is.’’

Vermeer geeft toe dat zo’n grote investering een risico is nu de horeca en dus ook Het Uilenbos het zwaar heeft. “Maar als straks de zon schijnt en we mogen weer open… Ik kijk er reikhalzend naar uit.’’