| | | |

Goedenavond dames en heren,

Vanaf afstand heet ik u graag van harte welkom in ons mooie hotel en congrescentrum! Helaas is één van mijn kinderen positief getest en moet ook onze directeur verstek laten gaan doordat hij in contact is geweest met iemand met Corona . Dat zorgt ervoor dat we u op deze minder persoonlijk manier moeten verwelkomen. Graag vertel ik u toch iets over ons hotel en congrescentrum.

U bent vandaag te gast bij een inspirerende plek met een bijzondere missie. Dit hotel en congrescentrum maakt namelijk deel uit van het Leger des Heils. Ieder jaar werken hier rond de honderd mensen onder begeleiding aan hun terugkeer op de arbeidsmarkt en bouwen aan een zelfstandig bestaan. De 50|50 in onze naam refereert daaraan. 50|50 is het re-integratieonderdeel van het Leger des Heils en staat symbool voor samenwerking. Wij bieden werk in een begeleide omgeving aan mensen die anders niet aan het werk kunnen. En we doen daarmee een oproep aan de samenleving om deze mensen daarna door middel van een reguliere baan kansen te bieden op een zelfstandig bestaan.

Die afstand tot de arbeidsmarkt kan komen door allerlei omstandigheden. Bijvoorbeeld burn out, verslaving, psychische problematiek, geldproblemen, verlies van dierbaren, noem maar op.

Deze re-integratiemedewerkers werken op alle afdelingen: In de bediening, de schoonmaak, de keuken, de technische dienst, bij de receptie en op het buitenterrein. Iedereen werkt samen in een team. Het gaat er niet alleen om dat mensen een vak leren, maar vooral ook dat er weer structuur in de dag komt, dat mensen leren samenwerken, wennen aan het werkritme en op die manier een stapje dichter bij het gewone arbeidsproces komen.

Daarnaast faciliteert 50|50 hotel Belmont vakanties die vanuit het Leger des Heils worden georganiseerd voor mensen die normaal gesproken geen vakantie kunnen betalen. Er zijn verschillende doelgroepen: ouderen, gezinnen met kinderen en (bijna) dak- en thuislozen bijvoorbeeld. Tegen een geringe vergoeding kunnen zij bij 50|50 hotel Belmont een week heerlijk ontspannen.

Het hotel en congrescentrum is rookvrij en alcoholvrij.  Dat betekent dat u vanavond kunt genieten van alcoholvrije drankjes en morgen weer met een frisse blik aan het werk kunt 😊.

Een bijzonder gewoon hotel en congrescentrum

Het hotel beschikt over 50 hotelkamers en 10 vergaderzalen.

Zakelijke gasten en vakantiegasten vinden op deze 3 sterren superior locatie een gewaardeerd onderkomen voor vergaderingen, congressen en overnachtingen.

Dit jaar is Belmont verkozen tot beste vergaderlocatie van Nederland en uit de verkiezingen van MeetingReview zijn we verkozen tot beste locatie van Gelderland in de categorie grote locaties. We zijn hier blij mee en trots op! Op deze manier kunnen we laten zien dat ook een hotel en congrescentrum dat sociale impact heeft een fantastische locatie kan zijn voor zakelijke bijeenkomsten en een goede uitvalsbasis is voor een heerlijke vakantie.

Zowel grote (internationale) congressen voor 300 mensen of vergaderingen, trainingen of brainstormsessies in klein gezelschap, kunnen bij 50|50 hotel Belmont terecht. Dat kan in combinatie met lekkere buitenlunches, koffievuurtjes of een teambuildingsactiviteit op ons grote buitenterrein van 8 hectare.

We vinden het fijn dat u hier vanavond bent en wensen u een heel goede bijeenkomst toe! Hopelijk tot ziens bij een volgende gelegenheid!

Mede namens Alex van Zoeren, onze directeur, een hartelijke groet!

Johanneke Smits (manager front en back office)