Museum Lunteren bezoekerscentrum van het Goudsberg buitenmuseum

Het souterrain (‘de kelder’) van museum Lunteren in het hart van het dorp is ingericht met een interessante en leerzame expositie over het Goudsberggebied rond het ‘Middelpunt van Nederland’.

“De prachtige herinrichting van dit deel van het museum roept vele reacties op: in het algemeen zijn de bezoekers verbaasd over de kwaliteit en de professionaliteit van de tentoonstelling.

‘Dat dit hier in Lunteren in het museum aanwezig is, hoe is het mogelijk!’

‘Wat een afwisselend en mooi museum’ ,

‘Hoe krijgen jullie dit voor elkaar?’. ‘Wij hebben genoten van wat wij gezien hebben’.

’t Was geweldig hier met de medewerkers en vrijwilligers van het Tegelmuseum uit Otterlo! ’.

‘Het is een veelomvattend museum, de uitleg goed en er is veel te zien’.

Verhalen van de GoudsbergVeel bezoekers verwachten niet dat deze prachtige tentoonstelling ‘onder de grond zit’ van het museum. Kinderen van verschillende scholen hebben het museum en dus ook onze Goudsberg expositie bezocht en reageren erg enthousiast op met name de kelder. Zij vinden de sfeer vaak een beetje mysterieus en vooral de wat oudere kinderen hebben interesse in de verhalen die worden verteld. Natuurlijk maakt de baby mammoet indruk op hen, even ‘snuffelen’ in het bureau van de Notaris, raadsels oplossen over kruiwagens met grind, het Amsterdamse jochie dat als bleekneusje in Lunteren was. Het is een verrassende ervaring voor velen.

Bezoekers staan over het algemeen langer stil bij het souterrain: er wordt intensief geluisterd en gekeken.

De fiets- of wandeltocht naar het buitenmuseum in de vrije natuur is een inspirerende en gezonde ervaring. De vele routes in het gebied hebben verschillende lengtes en staan duidelijk aangegeven op het grote informatiebord voor het museum. Hier staat ook een mooi retro vormgegeven kijker waarmee het historische verhaal van deze bijzondere plek wordt verteld. Overal in het gebied staan bij alle hoogtepunten zo’n kijker met een specifiek verhaal uit het verleden.

Jaap-van-Ravenswaaij Nieuwsbrief

Al met al een bezoekerscentrum wat een bezoek meer dan waard is voordat de ontdekkingstocht begint door het Luntersche Buurtbosch en over het Wekeromse zand”.  Aldus de voorzitter van Museum Lunteren, Jaap van Ravenswaaij.