Lunterse schoolkinderen werken in de natuur

poelheideDe Poelheide moet blijven

Afgelopen vrijdag 23 september jl. was het weer zover, de jaarlijkse Natuurwerkdag, op de Poelheide in het Luntersche Buurtbosch. Dit jaarlijks terugkerend gebeuren wordt georganiseerd door de Jac. Gazenbeekstichting en de Vrienden van het Luntersche Buurtbosch.

Om beurten is er ieder jaar een bassischool uit Lunteren aan de beurt, om mee te helpen. Deze keer gingen er 26 kinderen uit groep 7 en 8 samen met meester Ted de Blieck van Basisschool De Sprong Lunteren en vier ouders, aan het werk in het Luntersche Buurtbosch.

Aan het werk

De hele werkploeg op de foto in het Lunterse Buurtbos – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting
De hele werkploeg op de foto in het Lunterse Buurtbos – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

Samen met Monica van der Hoff (VVLBB), Liseth Elbertsen en Louis Fraanje (JGS) en de kinderen met hun begeleiders, werden er struikjes en jonge boompjes, die de Poelheide overwoekeren, verwijderd. “Als je niets doet groeit het dicht en heb je hier binnen een aantal jaren weer bos”, aldus voorzitter Louis Fraanje van de Jac. Gazenbeekstichting, die dit jaar haar 25-jarig jubileum viert.

Tenslotte…

Deze jaarlijkse natuurwerk ochtend is een geweldig initiatief om kinderen al vroeg bewust te maken, hoe belangrijk die natuur is. Een leerzame, maar vooral ook gezellige werkdag in de natuur.

Een mooie samenwerking van de Jac. Gazenbeekstichting en Vereniging Vrienden van het Luntersche Buurtbosch

http://www.de-veluwenaar.nl/