| |

TeVoet Odewandeling van Ede naar Lunteren op 7 oktober

Wandel jij ook het liefst onverhard? Onder het motto ‘Ode aan het onverhard wandelen’ organiseert TeVoet een serie Odewandelingen. De eerstvolgende begeleide wandeling is op zaterdag 7 oktober over de Veluwe met een randje Gelderse Vallei. Een wandeltocht van 12 kilometer. Wandel je mee?

De wandeling voert half om half door de Veluwse bossen en het opener landschap van de Veluwse Vallei. Ruim 80% van de route is onverhard. De rode draad van de wandeling is spoorlijn de Valleilijn (ook bekend als het ‘kippenlijntje’); we passeren hem in deze wandeling drie keer.

Vanuit Ede Centrum wandelen we via de bossen van landgoed Kernhem (van de bekende kaas) naar de Doesburger Enk, met een landwinkeltje en de oudste standerdmolen van Nederland uit de 17e eeuw. Daarna houden we pauze op het terras van hotel Belmonte en gaan we verder naar het Luntersche Buurtbosch. We “beklimmen” de Galgenberg met uitzichttoren De Koepel. Hier zijn we vlakbij het Middelpunt van Nederland, een mooi punt om een lunchstop te houden. Dan dalen we af naar de Meulunterse Eng op de rand van de Gelderse Vallei om vanaf de noordkant Lunteren binnen te wandelen en te eindigen bij het station.

Wandel je mee?

Datum: 7 oktober
Tijd: nader te bepalen
Startpunt: Station Ede Centrum (bij de gele kaartjesautomaat)
Eindpunt: Station Lunteren (aan dezelfde spoorlijn)
Afstand: 12 km (in te korten tot 8 km)
Meedoen: Deelname is gratis. Aanmelden kan t/m zondag 4 juni bij Jos van der Heide via campagne@tevoet.nl. Geef bij het aanmelden je telefoonnummer op voor het geval dat er op het laatste moment wijzigingen zijn.

Goed om te weten:

  • Aan deze wandeling kunnen maximaal 20 mensen deelnemen;
  • We wandelen in een rustig tempo zodat je voldoende tijd hebt om van het landschap en de omgeving te genieten;
  • Onderweg is er gelegenheid voor een horecapauze (voor eigen rekening) en een lunchstop. Neem voor de lunch je eigen spullen mee;
  • Alleen door extreem weer kan de tocht geannuleerd worden. Extreem is: windkracht 8 (of meer) of een hittegolf;
  • Honden mogen niet mee tijdens deze wandeling.